Как абонаментите се превръщат в новия начин на пазаруване?

ordering banner

 

В днешния дигитален свят, в който клиентите все повече предпочитат онлайн пазаруване, виждаме много компании, които предлагат възможност за абонамент заедно с традиционните опции за индивидуални покупки.

Абонаментният модел предлага на клиентите да плащат повтаряща се цена в редовни интервали от време (седмично, месечно, тримесечно, сезонно и т.н.) за достъп до продукт или услуга. Пионери на модела са били издателите на книги и списания, като той вече се прилага от широк спектър бизнеси в областта на козметиката, облеклото, напитките, храните, технологиите и много други. Има различни форми на абонамент, като например софтуерни абонаменти или абонаменти за платформи, както и марки, предлагащи абонаментни кутии с техните продукти и други.

На практика почти всеки продукт или услуга, който се използва редовно, може да се предлага на абонаментен принцип. Вече има много примери на пазара: можете да получавате бутилки вино всеки месец според вашите предпочитания, или да получавате всеки ден всеки ден прясно приготвени ястия, съобразени с вашата диета, или дори бельо и предмети за лична хигиена могат да ви бъдат доставяни редовно и персонализирани по ваш вкус.

Какво прави абонаментните предложения все по-популярни?

УДОБНИ

Абонаментите са много удобни, тъй като не е нужно да помните, че трябва да купувате един и същ продукт или услуга периодично. Едно нещо по-малко за което да се грижите всеки месец.

ЛЕСНИ

Друг ключов фактор при нашумелите абонаменти е колко са достъпни. Продуктът или услугата са направени възможно най-лесни за разбиране, а процесът за регистрация обикновено изисква минимални усилия.

ИЗГОДНИ

Абонаментите предоставят възможност за разпределяне на разходите във времето. Те се разграничават с по-добро преживяване и ползи за клиента, като в същото време са по-изгодни.

ГЪВКАВИ

Много абонаменти предлагат гъвкавост при плащане в зависимост от необходимите характеристики, добавки и други. Това дава възможност да се пробват пробвате нови функции, да се разширява или намалява абонамента си по всяко време. 

ПРЕКРАТЯВАНЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ

Можете да спирате и стартирате отново услугата, само когато ви е необходима. Много фирми, които предлагат абонаменти ви позволяват да сложите абонамента си на пауза, да пропуснете избрани пратки или да прекратите изцяло.

 

Trendies е компания, която предлага месечен абонамент за бельо, изработено от иновативни тъкани с цел неповторимо усещане върху тялото и ниско негативно въздействие върху природата. Услугата е персонализирана според заявените предпочитания на клиента. Научете повече за абонамента за бельо и философията на компанията тук.